Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Paradijs Elementair: WATER

October 13 @ 14:30 - 17:30

We nodigen je uit contact te maken met je fundamentele natuur tijdens onze reeks van vier Paradijs Elementair workshops.

Ervaar de natuurlijke elementen door rituelen te maken, ontdek de natuur met behulp van experts, en experimenteer met natuurlijke materialen.

PROGRAMMA:

zondag 13 okt, 14.30 – 17.30, Tolhuistuin, Amsterdam Noord

Water Ritueel: Een muzikale water rituele met de Udo door Rymke Lisa Boonstra. Rymke zingt water liederen begeleid met de Udu. Rymke is een watervrouw en hoedster in samenwerking en in verbinding met de natuur. Ze is pionierster bij het opzetten van kunstenaars broedplaatsen met als intentie om vrije plekken te creëren waarin we onze talenten en gaves kunnen ontwikkelen.

Levensbron: Li An Phoa, Drinkable Rivers vertelt ons over het belang van schoon water voor het leven in ecosystemen en hoe rivieren onze hulp nodig hebben. Li An zal de groep leiden om een burgeronderzoek te doen naar de zuiverheid van het IJ.  Li An is een stroomgebied mobilisator die mensen mobiliseert om zorg te dragen voor rivieren door het organiseren van wandelende excursies. De afgelopen tien jaar liep ze meer dan vijftienduizend kilometer op vijf continenten. In 2018 liep ze in zestig dagen 1.061 kilometer van de bron van de Maas in Frankrijk naar de Noordzee voor drinkbare rivieren. Ze betrok vijfhonderd kinderen in het monitoren van de waterkwaliteit, het eerste bron-tot-monding burgeronderzoek ter wereld. In 2019 continueert zij deze studie en start ze vergelijkbaar onderzoek in andere stroomgebieden in Europa middels 30 hubs in 15 landen.

Li An is afgestudeerd in whole system ecology, bedrijfskunde en filosofie. Als systeemdenker en -doener, verbindt ze mensen, disciplines en industrieën. Zij doceert wandelend als universitair docent aan verschillende universiteiten, waaronder Nyenrode Universiteit.

Levend Water: Sameena Safiruddin, The Green Living Lab: Sommigen geloven dat mandalas vibrationele dessins zijn die gevoelens van welbevinden kunnen stimuleren bij zowel maker als toeschouwer. Sameena inspireert & herinnert ons om dankbaar te zijn voor schoon drinkwater en het belang van intenties. Neem je eigen waterfles of glas mee die je kan beschilderen met speciale water mandala patronen: Een speciale manier om water te drinken en een dagelijkse herinnering aan de kostbaarheid van schoon water.

Entree €20, €15 (CJP, Stadspas, student), €65 passepartout voor Paradijs Elementair workshopreeks (4 workshops)

Schrijf je nu in via de Tolhuistuin website: www.tolhuistuin.nl

Organisers

Green Living Lab
Tolhuistuin

Venue

Tolhuistuin
IJpromenade 2
Amsterdam, Noord Holland 1031 KT Netherlands
+ Google Map
Phone:
020 763 0650
Website:
https://tolhuistuin.nl

Organisers

Green Living Lab
Tolhuistuin

Venue

Tolhuistuin
IJpromenade 2
Amsterdam, Noord Holland 1031 KT Netherlands
+ Google Map
Phone:
020 763 0650
Website:
https://tolhuistuin.nl